Bioaroma-Λάδι λαβδάνου 50ml

104042

Νέο Προϊόν

8,40 €

No reward points for this product.


Η αλαδανιά, το άγριο τριαντάφυλλο των βράχων, παράγει κάθε καλοκαίρι πάνω στα μακρόστενα και πράσινα φύλλα της μια μαύρη αρωματική ρητίνη, το λάβδανο. 

Από την Μινωική εποχή το λάβδανο ήταν το σπουδαιότερο φυτικό προϊόν της Κρήτης, το οποίο μάλιστα και εξαγόταν. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν στην ταρίχευση στις μούμιες και το έκαιγαν σαν λιβάνι στους ναούς. Οι Μινωίτες το χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή θυμιάματος, θεραπευτικών και καλλυντικών αλοιφών.

Ο Διοσκουρίδης (1ος αιώνας μ.Χ.), ιατρός και βοτανολόγος του Ρωμαϊκού Στράτου, αναφέρεται στην θεραπευτική δύναμη του λάβδανου.

Ο Ρωμαίος ιατρός Celsus (25π.Χ. - 25μ.Χ.), αναφέρει τη χρησιμοποίηση της ρητίνης της αλαδανιάς, ως έμπλαστρο σε κακοήθη σαρκώματα. Ο Ορειβάσιος, διαπρεπής Βυζαντινός ιατρός, που έζησε τον 4ο αιώνα, παρασκεύαζε αλοιφή με λάδανο κατά της τριχόπτωσης. 

Η ρητίνη αλάδανος ή λάβδανο ή λάδανο συλλέγεται σήμερα και κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα στην Κρήτη στο χωριό Σίσσες. Στη ρητίνη περιέχονται οργανικές ενώσεις που ονομάζονται λαμβανικά διτερπένια, οι οποίες σύμφωνα με μελέτες παρουσιάζουν αντιμικροβιακή και κυτταροστατική δράση.

Η Bioaroma αναδεικνύει τις συσφικτικές και αντιγηραντικές της ιδιότητες του λαβδάνου, εκχυλίζοντάς το σε αγνό ελαιόλαδο για την χρήση του μέσα σε κρέμες και λάδια προσώπου. Κατάλληλο και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Χρήση σαν αντιγηραντικό λάδι προσώπου νυκτός: Στάξτε δυο σταγόνες λαδιού πάνω στα δάκτυλα σας και τρίψτε το να ζεσταθεί. Έπειτα εφαρμόστε το λάδι σε καθαρό πρόσωπο 30' πριν την κρέμα προσώπου σας. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Κατάλληλο και για ευαίσθητες επιδερμίδες.