BioAroma

Γενικές πληροφορίες για την BioAroma

Η Bioaroma, μια καθετοποιημένη μονάδα γύρω από τον χώρο των βοτάνων, με δικές της βιολογικές καλλιέργειες, αποστακτήριο για την παραγωγή-απόσταξη αιθέριων ελαίων καθώς και με επισκέψιμο μουσείο και κήπο με βότανα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, προχώρησε μετά από μακροχρόνιες μελέτες των αρχαιολογικών στοιχείων των μινωικών αρωματοποιών αλλά και παλιών συνταγών των γιαγιάδων του νησιού, στην παρασκευή για πρώτη φορά 100% φυτικών χειροποίητων καλλυντικών με πρώτες ύλες από τον φυσικό πλούτο της Κρήτης όπως μελισσοκέρι, ελαιόλαδο, δίκταμο, αλάδανο κ.α

Η Bioaroma αξιοποιεί πανάρχαιες συνταγές για την παραγωγή των κρεμών και καλλυντικών της. Οι Μινωίτες, από τους πρώτους παραγωγούς φυτικών καλλυντικών παγκοσμίως, παρασκεύαζαν φυτικά σκευάσματα και αρώματα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι οποίοι αποτελούσαν τον πρόγονο των σημερινών καλλυντικών εργαστηρίων. Στο ανάκτορο των Αρχανών, κοντά στην πόλη του Ηρακλείου, βρέθηκαν από αρχαιολόγους αδρανή υλικά πάνω σε αγγεία τα οποία είχαν στερεοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια. Έπειτα από εκτενή ανάλυση των υλικών αυτών αναγνωρίστηκαν βότανα όπως ο Δίκταμος, ο βασιλιάς των κρητικών βοτάνων, το τριαντάφυλλο των βράχων ή Αλαδανιά, καθώς και υπολείμματα από μελισσοκέρι και λάδι ελιάς.

Οι Μινωίτισσες καλλωπίζονταν με τα φυσικά αυτά προϊόντα και θεωρούνταν από τις ομορφότερες γυναίκες του αρχαίου κόσμου. Η Bioaroma εμπιστεύεται τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης και ανατρέπει τους κανόνες της μοντέρνας κοσμετολογίας προχωρώντας στην παρασκευή καλλυντικών χωρίς νερό «Water free Products».

Οι κοινές καλλυντικές κρέμες του εμπορίου περιέχουν 60-70% νερό με αποτέλεσμα για να συντηρηθούν να απαιτούνται ισχυρά χημικά συντηρητικά τα οποία συχνά είναι αλλεργιογόνα ή καρκινογόνα. Αντίθετα τα προϊόντα μας αποτελούν συμπυκνωμένα ισχυρά προϊόντα τα οποία διαρκούν 4 φορές περισσότερο από τις κοινές κρέμες χωρίς κανένα χημικό συντηρητικό.

Επιπλέον λόγω της ελαιώδης βάσης τους πραγματοποιείται φυσική λίπανση της στοιβάδας του δέρματος διατηρώντας διαρκή ενυδάτωση χωρίς να μπλοκάρουν τους πόρους και χωρίς να βαραίνουν την επιδερμίδα.

Αυτά τα πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με τις πολύ προσιτές τιμές κάνουν τα προϊόντα μας περιζήτητα σε όλον τον κόσμο και εμείς είμαστε περήφανοι που άνθρωποι από διάφορες γωνιές του πλανήτη ευεργετούνται από τους φυσικούς θησαυρούς της Κρήτης.

 

Δημιουργός της Bioaroma ο χημικός Μανούσος Πεδιαδίτης:

Με ενδιαφέρει οι γυναίκες να μπορούν να γνωρίσουν τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τα καλλυντικά που χρησιμοποιούν. Σπούδασα Χημικός στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης με εξειδίκευση στην παραγωγή φυσικών καλλυντικών.

Η ιδέα της σύστασης μιας μονάδας επεξεργασίας αρωματικών φυτών που θα τα μεταποιούσε και θα παρήγαγε καλλυντικά και θεραπευτικά προϊόντα, ήταν για μένα μια πρόκληση. Στόχος μου είναι να προσφέρω καλλυντικά υψηλής ποιότητας, χωρίς την πρόσμειξη νερού ώστε να μην αραιώνονται τα συστατικά τους και οι γυναίκες να απολαμβάνουν γνήσια, συμπυκνωμένα προϊόντα με άμεσα εμφανή αποτελέσματα.

Το μυστικό κρύβεται στην απουσία του νερού από τις κρέμες. Το γεγονός αυτό αποκλείει την χρήση χημικών συντηρητικών και έτσι περήφανα σαν εταιρεία εισάγουμε στην αγορά προϊόντα 100% φυσικά.

Δεν είναι τυχαία η φράση που χρησιμοποιούμε:

" Καλλυντικά τόσο φυσικά... που τρώγονται.”

 

Συστατικά: Δίκταμος και αλάδανος ή λάβδανο.

Οι θησαυροί της κρητικής γης είναι η βάση όλων των προϊόντων της Bioaroma.

Τα ιερότερα προϊόντα των Μινωιτών ήταν ο δίκταμος μέσα σε ελαιόλαδο το οποίο προσέφεραν στους θεούς τους καθώς και η ρητίνη αλάδανος που την χρησιμοποιούσαν στις κρέμες τους και την έκαιγαν ως θυμίαμα.

Αξιοποιώντας τις μοναδικές ιδιότητες των προϊόντων αυτών τα χρησιμοποιήσαμε σαν βάση σε όλα μας τα προϊόντα.

 

Δίκταμος

Ο δίκταμος ο οποίος βρίσκεται μόνο στην Κρήτη είναι ο βασιλιάς των κρητικών βοτάνων με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Το αιθέριο έλαιο δίκταμου έχει:

- Επουλωτικές και συσφιγκτικές ιδιότητες,

- Τονωτική, αντισηπτική και αντισπασμωδική δράση.

- Είναι ιδανικό για την επούλωση ανοικτών τραυμάτων (Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι όταν τα αγριοκάτσικα στον Ψηλορείτη δέχονταν τα δηλητηριασμένα βέλη των κυνηγών μασούσαν δίκταμο γλύφοντας τις πληγές τους, και έτσι απόβαλαν τα βέλη και οι πληγές έκλειναν !!),

- Καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα, και χρησιμοποιείται κατά του κρυολογήματος και της γρίπης.

- Έχει σπασμολυτική δράση και συμβάλει στην αντιμετώπιση και στην πρόληψη των καρδιολογικών και κυκλοφοριακών προβλημάτων.

- Είναι γνωστή η ανακούφιση που προσφέρει από πονοκεφάλους, αποστήματα, στομαχικές διαταραχές και πονόδοντους.

- Μια από τις σημαντικές ενέργειες του επίσης είναι και ως αφροδισιακό (Στην Κρήτη το αναφέρουν και ως «έρωντα»).

 

Αλάδανος ή λάβδανο

Η ρητίνη αλάδανος ή λάβδανο εξάγεται σε παγκόσμια αποκλειστικότητα με ένα μοναδικό τρόπο στην Κρήτη από το φυτό αλαδανιά (cistus creticus). Ουσιαστικά είναι το ρετσίνι που βγαίνει από τη λαδανιά.

Αυτό γίνεται κάθε καλοκαίρι κάτω από τον καυτό ήλιο, όταν το φυτό εκκρίνει σαν δάκρυ τη ρητίνη, η οποία συλλέγεται με ειδικές δερμάτινες λωρίδες. Με αυτές κτυπούν τα φυτά και η ρητίνη κολλάει πάνω τους από τις οποίες και εξάγεται. Ο αλάδανος ή λάβδανο είναι ιδιαίτερα γνωστό παγκοσμίως για:

- Τις συσφιγκτικές και αντιγηραντικές του ιδιότητες

- Θεωρείται μια από τις ισχυρότερες ρητίνες-λιβάνια από την αρχαιότητα και χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα στην αρωματοποιΐα.

- Το άρωμά του είναι εξαιρετικά πλούσιο και δυνατό και

- Το χρησιμοποιούμε για προστασία, δύναμη και πνευματική εξέλιξη.

www.bioaroma.gr